Специалният механизъм на действие на назик®

Специалният механизъм на действие на назик® спрей за нос - научно доказан

Назик® спрей за нос осигурява по-бързо облекчение при ринит благодарение на специалната комбинация от две активни вещества: ксилометазолин, които бързо отпушва запушения нос, и декспантенол, който ускорява оздравяването на раздразнената и възпалена носна лигавица. Това позволява на носната лигавица да възобнови по-бързо защитната си имунна функция по-бързо и да ни защитава по-ефективно. Проведени клинични проучвания са доказали, че специалната комбинация от двете активни съставки в назик® спрей за нос ускорява оздравяването и намалява продължителността на симптомите на ринита в сравнение с продуктите който имат само ксилометазолин.

Ако сте настинали и имате хрема и запушен нос, в повечето случаи това се дължи на вируси, които предизвикват възпаление на лигавицата на носа.

Нормално, когато сме здрави, нашата носна лигавица изпълнява важната защитна функцията ,т.нар. локалната имунната система и предпазва нашите дихателни пътища от атаките на микробите. Ако общият имунитет и локалният имунитет на нашите лигавици са отслабени, вирусите атакуват и навлизат в носната лигавица по-лесно. Впоследствие започват да се размножат в нейните клетки и тя се възпалява. В борбата да отстрани тези вируси, нашето тяло реагира чрез повишаване на кръвоснабдяването на носната лигавица – тя става оточна, което води до познатия симптом на запушен нос, има и повишена секреция. Тук е мястото на назик® спрей за нос, който със своята доказана комбинация от деконгестанта ксилометазолин бързо намалява отока на лигавицата и отпушва носа, а декспантенол подпомага оздравяването на лигавицата.

 
Ксилометазолин – дишайте отново свободно

Ксилометазолин е доказана активна съставка, която от дълги години се използва като средство за намаляване на отока на носната лигавица в назалните спрейове. Той действа като свива кръвоносните съдове в носната лигавица и по този начин намалява отока в нея и има непосредствен отпушващ носа ефект. Също така намалява количеството на произвеждания секрет. Това осигурява бързо облекчение на запушения нос, като ви дава възможност отново да дишате свободно!

Декспантенол - натуралното активно вещество, за по-бърза регенерация на клетките на лигавицата

Повечето спрейове за нос съдържат само една активна съставка, докато назик® съдържа и декспантенол в допълнение към ксилометазолин. Декспантенолът е производно на пантотенова киселина,известен e също като витамин В5 и има много добра поносимост.Като натурално активно вещество той е добре известен със своите свойства да подпомага регенерацията и оздравяването на клетките мна лигавицата. Той поддържа нормалната функция на епитела на нашите лигавици. Декспантенолът ускорява оздравяването на раздразнената носна лигавица - раздразнения нос оздравява по-добре и по-бързо и може да възобнови своята защитна функция срещу вируси, по-бързо! В допълнение той ускорява зарастването на разранения нос, намалява сухотата на носната лигавица, и намалява появата на досадни корички.

 
Назик® за бързо облекчение при ринит

Благоприятните ефекти на назик® спрей за нос са клинично доказани. Изследванията ясно показват, че комбинацията от активни вещества в назик® скъсява продължителността на ринита в сравнение с продуктите, съдържащи само ксилометазолин. Затова назик® осигурява по-бързо освобождаване от симптомите на ринит и по този начин използването на продукта е по-кратко. В резултат на този по-кратък период на използване и положителните ефекти от назик® върху лигавицата на носа, рискът от привикване към назалния спрей назик® е много по-малък !

назик® - за по-бързо облекчение при ринит
назик® - специална активна комбинация от ксилометазолин и декспантенол
 • бързо отпушва носа
 • подобрява дишането през носа само след няколко минути ,чрез намаляване на секрецията и отока на лигавицата
 • подпомага зарастването на наранената лигавица на носа и има предпазващо лигавиците на носа действие.
 • назик® спрей за нос –за бързо облекчаване на ринит

  назик® - специална активна комбинация от ксилометазолин и декспантенол

  • бързо отпушва носа
  • подобрява дишането само след няколко минути
  • подпомага зарастването на наранената лигавица на носа и има предпазващо лигавиците на носа действие.

  Така назик® осигурява бързо облекчение от ринит!

  • Състав

   назик® съдържа следните активни съставки:

   • ксилометазолин 0.1%
   • декспантенол 5%
  • Употреба и налични форми
   • Дозировка: за възрастни и деца на възраст над 6 години - по едно впръскване във всяка ноздра, до 3 пъти на ден,но не повече от 7 дни.
   • спрей 10 ml
   • Предлага се в аптечната мрежа
 • назик® кидс, спрей за нос – за увствителните детски нослета

  назик® кидс - специална активна комбинация от ксилометазолин и декспантенол в подходяща за деца дозировка

  • бързо отпушва носа
  • подобрява дишането само след няколко минути
  • подпомага зарастването на наранената лигавица на носа и има предпазващо лигавиците на носа действие.

  Така назик® кидс осигурява бързо облекчение на ринита при малчуганите!

  • Състав

   назик® кидс спрей за нос съдържа следните активни съставки:

   • ксилометазолин 0.05%
   • декспантенол 5%
  • Употреба и налични форми
   • Дозировка: за деца на възраст над 2 години - по едно впръскване във всяка ноздра, до 3 пъти на ден,но не повече от 7 дни.
   • флакон 10 ml
   • Предлага се в аптечната мрежа

Споделете този уебсайт

Имате въпроси относно назик®?

Обадете ни се на телефон: 
02 9658 100

Представител за България:

Фьоникс Фарма ЕООД
ул. Околовръстен път 199А
София
02 9658 100 office@phoenixpharma.bg phoenixpharma.bg

В случай, че желаете да докладвате за възникнала нежелана реакция или друга информация, свързана с безопасността, моля свържете се с нас на е-мейл: safety@phoenixpharma.bg; телефон: 0889 91 52 55. Повече информация относно докладването на нежелани реакции можете да намерите тук (https://www.phoenixpharma.bg/services/exclusive-bussiness/pharmacovigilance/)

назик® спрей за нос е лeкарствен продукт без лекарско предписание. Предназначен за употреба при възрастни и при деца над 6 години.Назик® се използва при хрема и за подпомагане зарастването на лезии по назалната лигавица и съседните кожни участъци, за облекчаване на вазомоторен ринит и за лечение на нарушеното дишане през носа след назална хирургична операция. Преди употреба прочетете листовката. Информация относно възможни рискове и странични действия ще намерите описани в нея или се консултирайте с вашият лекар или фармацевт.

назик® кидс спрей за нос е лeкарствен продукт без лекарско предписание. Предназначен е употреба при деца между 2 и 6 години.Назик® кидс се използва при хрема и за подпомагане зарастването на лезии по назалната лигавица и съседните кожни участъци, за облекчаване на вазомоторен ринит и за лечение на нарушеното дишане през носа след назална хирургична операция. Преди употреба прочетете листовката. Информация относно възможни рискове и странични действия ще намерите описани в нея или се консултирайте с вашият лекар или фармацевт.

266/01.12.2016